Skip to main content

Cultura

Els contes de «Rodamons» tornen a la Biblioteca Central

  • Carlos Alcivar

Les activitats de la 16a edició de «Rodamons» continuaran amb la seva programació de juliol de contes lúdics i espectacles a la Biblioteca Central de Santa Coloma de Gramenet. Amb un format de contes curts, les narracions tenen el propòsit de fer apropar a l’audiència familiar sobre la diversitat dels diferents pobles, fer conèixer històries d’altres països i també transmetre valors de pau i solidaritat.

Vinculades amb el Fons Documental de Solidaritat i Cooperació Joan Gomis, «Rodamons» ha retornat aquest 3 de juliol amb la col·laboració de Menta i Xocolata, donant pas a la seva activitat, la Missió Caputxeta, una narració interactiva en què el treball en equip i l’escolta activa són fonamentals pel desenvolupament de l’activitat.

En la programació, també destaca la participació de Rafa Espada, “El Flaco”, amb La volta al món d’un pallasso, un viatge d’emocions i la col·laboració del grup Relatos de Resistencia amb la seva narració L’eriçó i el xacal. El Fons Documental de Solidaritat i Cooperació Joan Gomis també ha preparat una activitat a partir dels seus contes, amb l’ajuda de Menta i Xocolata en la jornada final d’aquest pla d’activitats narratives.

Les activitats de «Rodamons» es faran cada dilluns a les 18 h, reemplaçant L’hora del conte de la Biblioteca Central. Eva Montiel, bibliotecària del mateix centre, ha declarat que les activitats estan adreçades principalment per als nens i nenes d'entre  4 i 10 anys. També confirma que L’hora del conte continuarà amb normalitat una vegada hagi acabat les jornades de «Rodamons» a la biblioteca.

La programació va començar el passat 12 juny i finalitza el 24 de juliol. De moment, «Rodamons» continua a la Biblioteca Central de la nostra ciutat i està adreçat perquè els infants vinguin a gaudir d’aquesta sèrie de contes interactius.