Skip to main content

Cultura

Las cenizas de Plutón, el nou llibre de l'autora Núria Fernández

  • Marina Tovar

Amb només 23 anys i nascuda a Santa Coloma de Gramenet, Núria Fernández Bermejo és autora de dos llibres. El primer, una novel·la curta de misteri titulada "Melancolía", el va publicar fa quatre anys. Ara, presenta el seu primer poemari "Las cenizas de Plutón", que recull poemes on "l'univers i els cossos componen les al·legories que ens fan viatjar a través de les emocions humanes".

L'autora defineix el llibre com "una lluita contra la pèrdua de l'esperança, encara que s'hagi de travessar l'espai fred i fosc per arribar fins a ella". Per a ella, Plutó, el planeta nan que dona títol a la seva obra, representa "allò llunyà, que no podem assolir". "Nosaltres estem a la Terra, i aquest desig tan profund, està, d'alguna manera, a Plutó.", afegeix.

El to del poemari pot arribar a ser melancòlic, desesperançador, inclús descarnat. Expressar i reconciliar-se amb aquestes emocions pot ser terapèutic. "A mi m'ha ajudat a convertir el meu dolor en art", expressa Núria. L'obra ha sigut resultat de cinc anys de treball, volia fer un poemari de qualitat i portar als lectors una proposta diferent i original

Sobre l’autora

Núria Fernández Bermejo va començar a escriure a l’institut, amb l’encoratjament d’una professora de castellà. Des dels 12 anys ha sigut premiada a diferents concursos literaris de Santa Coloma i de Catalunya. A més, ha escrit per revistes literàries digitals com Revista Purgante. Els seus referents són autors com Laura Gallego, Carlos Ruiz Zafón o Edgar Allan Poe.