Skip to main content

Cultura

La Ciba acull el premi María Luz Morales de periodisme feminista

  • Marina Tovar

L'Observatori Cultural de Gènere i l'espai de recursos per a dones, la CIBA, lliuraran el VI Premi de periodisme feminista en honor a la primera dona directora d'un diari nacional a l'Estat, María Luz Morales. El premi té l'objectiu d'incentivar els treballs periodístics que tractin sobre l'empoderadament de les dones. L'acte es farà avui a les 19h, a l'espai de la CIBA.

Aquest premi va néixer el 2016, impulsat per Mª Ángels Cabré, directora de l'Observatori Cultural de Gènere. Des de 2021, l'Ajuntament de Santa Coloma va passar a ser patrocinador i es va començar a lliurar el premi a La Ciba. Aquell any es va premiar a l'escriptora Najat El Hachimi, pel treball "Confinadas de por vida". L'any passat es va guardonar a la periodista Claudia Frontino, per la peça "Dones sense llar, històries de supervivència".

El diari Ara col·labora amb aquest premi des del 2019, i la seva directora, Esther Vera, és un dels membres del jurat. Enguany, els altres membres del jurat seran Maribel Cárdenas, directora de polítiques d'igualtat de l'Ajuntament de Santa Coloma; Mª Àngels Cabé, Marta Corcoy, presidenta de la ADPC; Rosa Cerarols, directora de la Unitat d'Igualtat de la Universitat Pompeu Fabra; Gemma Lienas i Lluís Reales.

Qualsevol treball periodístic breu aparegut durant el 2022 en qualsevol mitjà de premsa nacional pot optar al premi. La quantia del primer premi és de 2.000 euros i 1.000 per l’accèssit. En els seus inicis, la dotació dels premis era de 4.000 i 1.500 euros, respectivament.