Skip to main content

Cultura

Continuen les festes de barri a Les Oliveres i Riu Nord

  • Xavi López

Segon cap de setmana on alguns carrers de la ciutat comptaran amb activitats lúdiques per a tota la família. Els barris que acolliran els dies 9, 10 i 11 de juny les festes seran Les Oliveres i Riu Nord.

Les Oliveres

La Festa de Barri de Les Oliveres es durà a terme al Casal Les Oliveres. Demà divendres 9 de juny, a les 9h, començaran les festivitats. Durant el dia, de 9 a 13h hi de 16 a 21h, hi haurà una exposició fotogràfica. A les 16:30h, es realitzarà un ball, seguit a les 19h per la recepció d'entitats.

Un dels punts destacats de la festa de barri és la celebració del 50è aniversari de l'Institut Escola Lluís Millet. Per commemorar la fita, el centre educatiu ha organitzat diverses activitats culturals i d'entreteniment al llarg del divendres i el dissabte. Avui a les 19h, es presentarà l'exposició "Dels 40 als 50, la transformació educativa al centre, recuperem la tradició del Millet", que constarà d'un recorregut per l'escola i una mostra fotogràfica. A les 20h, tindran lloc els parlaments, on Juanjo Coca, director, rebrà el suport del teixit associatiu del barri, així com de l'Ajuntament i del propi Departament d'Educació. A les 21h, es prepararà un sopar i, per cloure el primer dia, a les 22h se celebrarà un concert en viu amb el grup "De Vuelta".

L'endemà continuarà l'aniversari. A les 11h es realitzarà una cercavila de gegants i capgrossos pel barri. A les 12h, al pati de l'escola del Lluís Millet, hi haurà una festa, ball i diversió amb els Pirates Rumbversions, alhora que se celebren els primers Encants del Millet, un mercat de segona mà organitzat pels alumnes del centre. Finalment, a les 13:15h, l'aniversari enllaçarà amb les festes del barri amb la migada popular que cada any celebra l'associació de veïns i veïnes.

També el dissabte 10 de juny, de 10 a 14h es durà a terme un torneig de videojocs de FIFA 23 i Mario Kart 8. I el diumenge 11 de juny, a les 11h, s'oferiran tallers de bombolles de sabó i globoflèxia i, a les 12h, hi haurà una xocolatada popular.

Riu Nord

La Festa de Barri del Riu Nord es durà a terme al carrer Baró/Plaça Baró. Demà, a les 20h, es donarà la benvinguda i es presentarà el pregó a càrrec de Jona OPH. També es lliuraran els premis de la 4a edició del concurs Riu Nord i s'oferirà un pica pica. A les 22h, hi haurà una batucada que recorrerà el barri per la Plaça Olimp, l'Avinguda Francesc Macià, el carrer Lluís Companys i la plaça Baró/Carrer Baró. A les 22:30h, començarà la revetlla popular amenitzada per un duo musical i ,a la 1 de la matinada, hi haurà una discoteca mòbil.

A l'endemà, a les 11h, se servirà una xocolatada popular. Des de les 11 a les 13h, hi haurà activitats infantils amb inflables. A les 16h, es durà a terme la XXV Trobada de puntaires. A les 17h, es realitzaran actuacions de playback al Casal Riu Nord, seguides de balls populars de 17 a 20h. A les 22:30h, començarà la revetlla popular amenitzada novament pel duo musical i, a la 1 de la matinada, hi haurà una discoteca mòbil.

Per acabar, diumenge 11 de juny, de 11 a 13h, s'oferirà un taller de maquillatge i animació infantil. A les 11h, hi haurà una exposició i fotografies a Motos Custom. A les 11:30h, es farà una exhibició de zumba i taitxí. A les 14:30h, se servirà una paella popular. De 17:30 a 20h, es durà a terme una exhibició d'activitats al Casal de Riu Nord. A les 21h, es posarà fi a les festivitats amb un rom cremat.