Skip to main content

Cultura

Segona edició del festival en homenatge a Pedro Cano

  • Xavi López

Dissabte 10 de juny, Santa Coloma tornarà a celebrar el Festival Pedro Cano. Organitzat per l'Ajuntament i l'Associació Amig@s de Pedro Cano, aquest esdeveniment gratuït es farà al Mas Fonollar des del migdia fins a la mitjanit. Cano, que va morir el 2021 a causa del còvid, va ser productor, músic, poeta i regidor independent a l'Ajuntament de Santa Coloma. Arran de la seva pèrdua, l'any passat es va crear aquest esdeveniment en honor seu, el qual va ser tot un èxit.

El festival ret homenatge tant a la faceta artística com a la pública i social. Servirà també com a reivindicació del seu llegat, després d'una trajectòria vital que el va portar a diverses disciplines com ara la musical, la literària, l'artística, la política i la social. A la jornada podrem gaudir de les actuacions musicals de De la Carmela, Monguees from the Crypt, Los niños del sótano, La extraña pareja, Crimen desorganizado, Periferia 5 i Motosierras, que tancaran el festival.

També hi haurà espai per a la poesia, amb la participació de destacats slammers nacionals, i el teatre serà present a través de l'actriu i directora Ana Cano. Al Mas Fonollar, els assistents podran gaudir d'una exposició de poemes visuals dedicats a Pedro Cano. El passat 27 de maig, Pedro Cano ja va ser homenatjat al bar Ateneu Línia Uno, on es va fer un recital poètic en commemoració a la seva figura com a poeta.