Skip to main content

Cultura

La Romería de la Virgen de la Sierra torna a Sant Jeroni

  • Xavi López

S'acosta la 52a edició de la Romería de la Virgen de la Sierra  a Santa Coloma. La festivitat, que portava sense fer-se des del 2019 per culpa de la pandèmia, ha arribat a reunir en edicions anteriors més de 3.000 persones.

El programa d'actes començarà el divendres 9 de juny a les 21:30h amb el sopar del Romiatge, en què s'homenatjarà Mn. Miguel Ángel Pérez i Mn. Marlon Perdomo, rectors de l'Església Major.

L'endemà, dissabte 10 de juny, a les 19h, tindrà lloc l'Ofrena Floral a Maria Santíssima de la Serra a l'Església Major. A la cerimònia, es presentarà una ofrena floral en honor a la Verge. El Coro Romero de la Colònia Egabrense acompanyarà aquest moment amb la seva música. Tot seguit, a les 20h, a la mateixa església, Rosario Rosell serà presentada com la Madrina de la 41a edició, i seguidament hi haurà el pregó, el qual estarà a càrrec d'Antonio Mora i serà presentat per Julián Muñoz, pregoner de l'edició anterior.

El diumenge 11 de juny, el dia més important, a les 8h es farà la Pregària de sortida a l'Església Major. Al llarg del dia, els romeus aniran a Sant Jeroni de la Murtra, acomiadant-se de la ciutat a les 10h i arribant a les 12:30h. A Sant Jeroni de la Murtra, se celebrarà la Missa de Romeros a les 12:30 h, seguida d'un Festival de Sevillanes a les 13:30 hi un dinar de Germandat a les 15 h. A les 17:30h, els romeus emprendran el retorn a la ciutat i s'espera la seva arribada a les 20h.

El punt culminant del Romiatge serà a les 22h amb l'arribada de la Mare de Déu de la Serra a l'Església Major, que se celebrarà amb un espectacle de focs artificials i repic de campanes.