Skip to main content

Cultura

"El río bajaba negro", nova mostra del cicle Diaris de Viatges

  • Xavi López

El cicle Diaris de Viatges celebra enguany la seva 14a edició, i ho fa amb una proposta totalment femenina. Per primera vegada, els projectes presentats són obra de quatre dones fotògrafes que han decidit plasmar la seva mirada compromesa a través de les seves imatges. Sota el lema “Mirada compromesa”, aquesta edició està estretament vinculada a l’agenda de la ciutat, incorporant temàtiques importants.

Fins al 30 de juny està disponible a la Sala Riu del Centre Cívic Riu la mostra El río bajaba negro (Astúries). Aquest és un treball documental i personal de la fotògrafa i periodista independent Lys Arango desenvolupat al llarg de set viatges a Astúries, regió d'origen de la seva família paterna. El projecte, de tres anys de duració i acabat el 2022, ha estat exposat a la Galeria VU’ de París i al festival de fotografia Zoom a Quebec. Recentment ha rebut el premi Pictures Of the Year 2023 en la categoria de Visió Mediambiental.

La següent exposició serà Jocs patriòtics (Polònia) de Hanna Jarzabek, disponible del 2 al 27 d’octubre. Per acabar el cicle, tindrem El camino está en mi cabeza de Núria López Torres i Agus Morales, del 4 de desembre al 26 de gener.