Skip to main content

Cultura

Dissabte finalment es col·locarà el “mojón” del Camino

  • Xavi López

La col·locació del "mojón" del Camino Santiago a Santa Coloma, originalment prevista a l'octubre , finalment tindrà lloc aquest dissabte 27 a les 11:30h, a l'Església Major.

Després d'ajornar-se per motius d'agenda que requerien l'atenció dels membres del Comitè encarregat del procés, s'ha pres la decisió de celebrar aquest esperat acte. La fita, que estarà feta de formigó i pedra, marcarà els 1.179 quilòmetres que separen Santa Coloma de la catedral compostel·lana.

L'entitat colomenca Airiños da Nosa Galicia va sol·licitar la col·locació d'aquest "mojón" amb el suport de la Xunta de Galícia, tenint en compte que molts dels camins i senders que condueixen al Camino Santiago passen per la nostra ciutat.

La cerimònia de col·locació comptarà amb la benedicció del capellà de l'Església Major, Miquel Àngel Pérez, i amb la presència destacada de les autoritats de Galícia, del consistori i de les associacions de pelegrins i veïns. A més de l'acte principal, hi haurà una actuació musical i una recepció amb aperitius per clausurar la jornada. Aquesta celebració especial té com a objectiu honorar el significat profund del Camino Santiago i la seva relació amb Santa Coloma.