Skip to main content

Cultura

Airiños homenatja les lletres gallegues en un Teatre Sagarra ple

  • Josep M. Roca

Un teatre Josep Maria de Segarra ple va viure l'acte central del Dia de les Lletres Galegas 2023, enguany dedicat a l'escriptor i polític gallec Francisco Fernández del Riego. Aquest intel·lectual, que va néixer en Villanueva de Lorenzana (Lugo) en 1913 i va morir a Vigo en 2010, va ser el triat per a celebrar aquesta jornada de la cultura gallega en Santa Coloma en el 40 aniversari de Airiños dona Nosa Galícia, entitat organitzadora.

Una conferència de Pedro Xosé Branco Pla, també escriptor, havia glossat la figura i la importància de l'homenatjat dins de les lletres gallegues i el galleguisme en general en un acte celebrat en el Fòrum Aura.

El festival va ser un compendi d'actuacions en les quals les diferents companyies gallegues actuaven i interactuaven en actuacions, a vegades conjuntes, amb altres grups i artistes de diferents cultures. Xosé Canosa, president de Airiños, va explicar que l'acte pretén ser “un llaç d'unió entre les diferents sensibilitats i cultures que convivim en Santa Coloma”.

El festival es va tancar amb un número fora de programa que va consistir en l'estesa de les banderes de Galícia i Catalunya per part dels Castellers de Santa Coloma.