Skip to main content

Cultura

La màgia enlluerna la ciutat amb la Gran Gala d'Ilusionisme

  • Xavi López

El cap de setmana passat va concloure la setena edició del Festival Santa Coloma Màgica, el qual es va acomiadar fins a l'any que ve amb la Gran Gala d'Il·lusionisme. L'espectacle va posar el colofó a un festival que va tornar a portar màgia i solidaritat a la ciutat.
La Gran Gala d'Il·lusionisme, que va tenir lloc al Teatre Sagarra, va comptar amb la presència de reconeguts mags i il·lusionistes d'Espanya i Argentina, incloent-hi Álvaro Cortés, guanyador del Premi Nacional el 2022, el Gran Mag del circ Raluy, Maximiliano, Alex Gilabert amb el seu nou espectacle de grans il·lusions, i Mag Gerard, de Tarragona, que va ser el mestre de cerimònies juntament amb el Mag Fleky.

A més de l'espectacle al Sagarra, el festival va comptar amb una àmplia varietat d'activitats, les quals van tenir lloc a la plaça de la Vila el 13 de maig. Entre elles es van incloure Masterclass de Zumba, actuacions de castellers, trabucaires i gegants, com la Geganta Paula, i la formació d'una vareta màgica. Tot i això, durant el dia el clima no va ser favorable. La pluja va afectar la participació de les persones, cosa que va provocar que es poguessin construir 75 metres de vareta, encara que l'objectiu era superar el rècord de 140 del 2018. Tot i les condicions adverses es van aconseguir recaptar 150 euros. Aquesta quantitat, juntament amb part de la recaptació obtinguda de la Gran Gala, es donarà a Fibroguerreres, una organització que lluita contra la fibromiàlgia i el cansament crònic.