Skip to main content

Cultura

Els llibreters de Santa Coloma, satisfets per les vendes a Sant Jordi

  • Toni Salvador

La Fira del Llibre de Sant Jordi torna a donar una empenta a les vendes dels llibreters i llibreteres de Santa Coloma. El bon temps, suport principal de la diada, va permetre que l’enorme afluència de compradors satisfessin còmodament la tradició de cada 23 d’abril. Un fet que, malauradament, l’any passat no es va completar donada la pluja torrencial que va assolar la plaça de la Vila i que, a més, va danyar part de l’estoc exposat en les parades.

Les autores que han vehiculat les positives dades de venda han sigut, precisament, tres dones: Dolores Redondo, amb Esperando al diluvio; Eva Garcia, amb El Ángel de la Ciudad y Elisabet Benavent, amb Cómo (no) escribí nuestra historia. En afegit, altres llibres destacats com 32 de Març, de Xavier Bosch, i La Gran Enciclopèdia del Barça, de La Sotana, van esgotar les seves existències. Les dades, comapartides per una dels principals comerços de la ciutat, la Llibreria Carrer Major, mostren el domini de la narrativa en castellà. Tot i això, un altre autor destacat que ha col·locat el seu llibre entre els deu més venuts és el colomenc Fermín Chueco, amb El tiempo pasado que se fue. Chueco no havia pogut celebrar la presentació de la seva darrera obra abans de Sant Jordi, el qual va impulsar les vendes el 23 d’abril.

Segons Dora Julián, propietària, “en celebrar-se en diumenge, Barcelona va emportar-se molta gent. Tot i això, les vendes han anat bastant bé dins de l’esperat”, assevera la llibretera.