Skip to main content

Cultura

El Dia Internacional dels Museus, demà al Torre Balldovina

  • Xavi López

El Museu Torre Balldovina s'ha preparat per commemorar demà el Dia Internacional dels Museus amb una sèrie d'activitats pensades per a tots els públics. Aquesta jornada, que se celebra cada any el 18 de maig, té com a objectiu conscienciar la ciutadania sobre el paper essencial dels museus en la societat.

Una de les propostes més destacades és una visita guiada a l'exposició titulada "Què mengem avui?", que tindrà lloc el mateix dia 18 de maig a les 19h. La guia de la visita serà la reconeguda cuinera catalana Ada Parellada, comissària de l'exposició. Parellada reflexionarà sobre els hàbits alimentaris, la importància de triar adequadament els aliments i com aquesta elecció afecta tant el nostre organisme com el medi ambient. La visita promet ser una oportunitat única per aprofundir en la relació entre l'alimentació i el benestar personal i planetari.

D'altra banda, en el marc de l'exposició "Què mengem avui?", el museu ha organitzat un cicle de tallers d'alimentació històrica. Aquest cicle té com a objectiu mostrar com han evolucionat els hàbits culinaris al llarg de diferents períodes de la història. El primer taller, titulat "Els pans de l'Iskeber'ir" i dedicat a l'època ibèrica, se celebrarà el 21 de maig a les 12 h. Durant aquesta sessió, els participants tindran l'oportunitat de preparar un pa tradicional acompanyat d'una recepta deliciosa elaborada amb herbes silvestres, així com una beguda típica d'aquella època.

A més, el cicle de tallers continuarà amb altres dues sessions. El taller "L'almadroc del senyor Sitjar", que explorarà l'alimentació a l'època medieval, es durà a terme el 3 de juny. Per últim, el taller "Temps de guerra i postguerra" tancarà el cicle el dia 17 de juny. Cal destacar que aquests tallers estan adreçats especialment al públic familiar, però també s'han organitzat unes sessions exclusives per al públic adult, que tindran lloc els dimecres 7, 14 i 21 de juny a les 19 h.

Totes les activitats relacionades amb la celebració del Dia Internacional dels Museus al Museu Torre Balldovina són gratuïtes. No obstant això, és necessari realitzar una inscripció prèvia, ja que les places són limitades. Per reservar un lloc, es pot contactar amb el museu a través del correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o trucant al telèfon 93 385 71 42.