Skip to main content

Cultura

La Banda de Música celebra 10 anys avui i demà al Sagarra

  • Toni Salvador

La Banda de Música de l’associació Can Roig i Torres bufa deu espelmes. Una dècada de treball, assajos i concerts en nom de la ciutat de Santa Coloma, essent aquesta una de les més longeves del panorama musical de la ciutat. Amb aquest motiu, l’entitat ha organitzat un concert únic al Teatre Sagarra.

L’acte es dividirà en dues parts. Durant la primera, la banda de música interpretarà algunes de les obres més característiques dels darrers deu anys, com ara “En un mercat persa”, d’Albert W. Ketelbey; “Carmesina, pasodoble”, de Manuel Morales Martínez; “ABBA gold”, de Ran Sebregts; “Danza oriental”, de J. Manuel Izquierdo i “Caballería ligera”, de Franz V. Suppé. Pel que fa a la segona part,  el plat fort de la vetllada, consistirà en l’estrena del IV Moviment de la 9a Simfonia de L.V. Beethoven. Aquesta obra mestra ha hagut de ser arranjada per la mateixa banda, ja que és original per a orquestra simfònica i, com bé afirma Salvador Francés, director, “no ha sigut tocada mai per cap banda”. 

La peça comptarà amb la participació de quatre corals: Vocal Ensemble i Cor Iparadhys de l’Escola Municipal de Música Can Roig i Torres; Coral Moixerengues, del Bruc; Coral Scandicus, del Masnou i el Cor de Cambra Diesi, de Barcelona. També hi participaran quatre cantants solistes, tal com Beethoven la va compondre. En definitiva, un espectacle únic que perpetuarà la tasca d’enaltiment de Santa Coloma que duu a terme la banda de música de l’associació Can Roig i Torres. 

Les entrades, a la venda per 8€, estaran disponibles a les taquilles del Sagarra aquesta tarda 1h30 abans del començament de l’obra.