Skip to main content

Cultura

El consistori s'il·lumina en commemoració del Dia Mundial del Lupus

  • Xavi López

Santa Coloma s'ha unit al moviment global per conscienciar sobre el lupus i donar suport als seus afectats en el Dia Mundial del Lupus. Com a mostra de solidaritat, ahir a les 21h, la façana de l'Ajuntament de Santa Coloma s'ha il·luminat amb els colors simbòlics del lupus. Aquest gest simbòlic pretén enviar un missatge d'afecte i suport a les persones que pateixen aquesta malaltia autoimmune que afecta el sistema immunitari.

El lupus és una malaltia crònica i complexa que pot afectar diversos òrgans i sistemes del cos. És essencial augmentar els esforços en la investigació per comprendre millor el lupus, desenvolupar nous tractaments i, finalment, trobar una cura.

Iniciatives com aquesta animen a la gent a participar activament en aquesta causa, fomentant la sensibilització i la solidaritat cap a les persones que viuen amb lupus. Amb aquest gest simbòlic, la ciutat vol recordar que no estan soles i que tota la comunitat està amb elles en la lluita contra aquesta malaltia.

Dia Intenracional de la Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica

Demà l'Ajuntament tornarà a iluminar-se, aquest cop en motiu del Dia Intenracional de la Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica. Els objectius de la jornada, que també inclou altres síndromes de sensibilització central, com ara la sensibilitat química múltiple, són donar a conèixer l'existència d'aquestes malalties, incidir en la necessitat d'investigar els factors de predisposició i de desencadenament, i destacar la importància de fer-ne la detecció precoç.