Skip to main content

Cultura

La Banda de Música celebra 10 anys amb un concert únic

  • Toni Salvador

Per celebrar el 10è aniversari de la Banda de Música de l’associació Can Roig i Torres, l’entitat ha organitzat un acte sense precedents. Un concert inèdit que commemorarà els primers deu anys d’aquesta agrupació musical, orgullosa de ser la primera de la història en portar tant de temps arrelada a la ciutat.

El concert, que es durà a terme al Teatre Sagarra, es dividirà en dues parts. Durant la primera, la banda de música interpretarà algunes de les obres més característiques realitzades al llarg d’aquesta primera dècada, com ara “En un mercat persa”, d’Albert W. Ketelbey; “Carmesina, pasodoble”, de Manuel Morales Martínez; “ABBA gold”, de Ran Sebregts; “Danza oriental”, de J. Manuel Izquierdo i “Caballería ligera”, de Franz V. Suppé

Un espectacle sense precedents

Pel que fa a la segona part,  el plat fort de la vetllada,  consistirà en l’estrena absoluta de la interpretació del IV Moviment de la 9a Simfonia de L.V. Beethoven, encapçalada per Salvador Francés, director de la banda. Aquesta obra mestra ha hagut de ser arranjada per la mateixa banda, ja que és original per a orquestra simfònica i, com bé afirma Francés, “no ha sigut tocada mai per cap banda”. 

La peça comptarà amb la participació de quatre corals: Vocal Ensemble i Cor Iparadhys de l’Escola Municipal de Música Can Roig i Torres; Coral Moixerengues, del Bruc; Coral Scandicus, del Masnou i el Cor de Cambra Diesi, de Barcelona. També hi participaran quatre cantants solistes, tal com Beethoven la va compondre. Aquests són: Mª Luz Martínez Farias, soprano; Anna Fernández Martínez, mezzosoprano; Francisco Rosado Acosta, tenor i Joan Carles Capdevilla Torné, baríton. En definitiva, un espectacle únic que perpetuarà la tasca d’enaltiment de Santa Coloma que duu a terme la banda de música de l’associació Can Roig i Torres. 

Les entrades es poden adquirir presencialment els dimarts, dimecres i  divendres a l’Auditori Can Roig i Torres i els divendres al mateix Teatre Sagarra. Les entrades també estaran disponibles a les taquilles l’hora i mitja abans de començar el concert. Els tiquets tenen un preu de 8€.