Skip to main content

Cultura

Tres activitats per gaudir de la natura colomenca al maig

  • Toni Salvador

El Parc de la Serralada de Marina, pulmó verd de la nostra ciutat, serà el protagonista de tres activitats programades per aquest mes de maig. A partir d'avui dimarts, dia 2, els amants de la natura i la biodiversitat podran gaudir d'una exposició itinerant de la Diputació de Barcelona per conèixer la riquesa de les espècies vegetals i animals que habiten la zona, així com la seva orografia, geologia, assentaments ibers, usos, protecció i influència humana.

La mostra estarà disponible a la seu del Centre Excursionista Puig Castellar del carrer Sant Josep, 20 de dilluns a dijous de 17 a 21 h fins a final de mes. Aquesta tarda tindrà lloc l'acte de presentació, que comptarà amb la participació de la directora del parc, Cinta Pérez, i el suport del consistori.

D'altra banda, per aquells qui prefereixen una experiència més interactiva, el biòleg i naturalista Xavier Larruy oferirà una sortida crepuscular el 5 de maig de 19 a 22 h. Durant l'activitat, els participants podran experimentar la biodiversitat del parc i aprendre a reconèixer els diferents sorolls nocturns per identificar els animals que habiten la zona. Per participar, cal inscripció prèvia a través del correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o el telèfon 618 00 72 30.

Finalment, fins al 2 de juny, els fotògrafs aficionats podran presentar les seves creacions pel 10è Concurs Fotogràfic del Parc de la Serralada de Marina. El concurs, que té per objectiu promoure i donar a conèixer els valors naturals, culturals i històrics del parc, es divideix tres categories (fotografia de natura, fotografia nocturna i fotografia de patrimoni històric) i premis que oscil·len entre els 300 i els 100 euros. La informació i les inscripcions es poden trobar al lloc web del concurs: concursfotografic.cat.