Skip to main content

Cultura

El Santa Coloma DeGusta omplirà la ciutat de gastronomia

  • Toni Salvador

La Primavera Gastronòmica no es deté durant el mes de maig. Els tres dies de Mostra Gastronòmica al parc d'Europa han estat el tret de sortida del programa Santa Coloma DeGusta, durant el qual 41 establiments posaran a disposició les seves millors tapes, menús i postres per a delit dels colomencs i dels qui ens visitin amb motiu d'aquesta festa per al paladar.

Durant tot aquest mes, vint-i-un bars i restaurants prepararan, en els dies i horaris que s'indicaran, vint-i-una tapes especialment creades per a aquest esdeveniment. Els preus de les consumicions variaran entre els 4,5 i els 5 euros.

La resta de restaurants, disset en concret, s’han preparat per a oferir durant diversos dies a la setmana, en el servei de migdia o de nit, un menú especialment dissenyat per al DeGusta que podrà provar-se a preus que oscil·laran entre els 13,50 i els 30 euros.

A més, altres quatre establiments més oferiran l'opció de menjar-se unes postres d'elaboració pròpia i especial per 4,5 o 5 euros. La gamma i varietat dels restaurants, la diferència entre les proposades culinàries, la qualitat del treball i les ganes de superar-se dels restauradors són la principal raó per a aprofitar-se d'un mes en què menjar fora de casa ve de gust.

Molt més que una degustació

El Santa Coloma DeGusta és molt més que el servei de tapes, menús i postres per part dels restauradors de la ciutat. El programa porta aparellat un cúmul d'activitats lúdiques, sensorials i gastronòmiques que el complementen, organitzades per l'Agrupació del Comerç, les biblioteques de la ciutat i el Campus de l'Alimentació, amb la col·laboració del Consorci Enoturístic de la Denominació d'Origen Alella.

Es tracta de visites teatralitzades a la Vinya d'en Sabater, la visita guiada per a descobrir Torribera, tallers de tast de whiskys i xocolata, maridatges de delícies salades amb vins elaborades per dones o conferències sobre alimentació sostenible, un dels grans exemples, la duta a terme per la reconeguda xef Ada Parellada. La cuinera també exposa en el Museu, juntament amb Agnès Vilamajor, sota el títol de Què mengem avui? Finalment, també es troben els tallers per a aficionats de l'Escola de Restauració sota l'epígraf Passió per la cuina.

Tot això, i més, en el maig colomenc. Això sí, aquells interessats a assistir a alguna activitat hauran d'inscriure's al més aviat possible, ja que en cas d'omplir-se, s'entrarà per rigorós ordre d'inscripció o arribada.