Skip to main content

Cultura

Santa Coloma premia els seus millors homes, dones i entitats

  • Josep M. Roca

El dia 1 van lliurar-se els premis Ciutats de Santa Coloma. Era la vintena edició dels premis que al llarg de trenta-cinc anys han anat reconeixent la vàlua de les dones, homes i entitats de la ciutat.
A més, la present edició, que correspon a l’any 2022, es celebrava amb més de quatre anys de retard per culpa de la pandèmia que va obligar a suspendre l’edició de 2020. En total, comptant ja els d’aquest any, s’han atorgat 63 premis i 33 mencions. Una reproducció de la deessa Tanit es lliura a tots els premiats, mentre que un diploma reconeix els mencionats. 

Els premis són atorgats Jurat Cívic compost per personalitats de la vida social, cultural, política i associativa i es divideixen en tres categories:

En la categoria A, es reconeix la tasca continuada en favor de la ciutat, i ha estat concedit a Francisco Manchado Alcudia i Cristóbal Jiménez Olmedo, agents retirats de la Policia Local que van dedicar part de la seva carrera professional com a formadors en Educació Viària. També ha rebut el mateix guardó el Centro Cultural y Social 'Airiños da Nosa Galicia', i han rebut mencions especials l'actriu de la Cooperativa La Colmena, Maria Comas, l’emprenedora i presidenta de Creu Roja al Barcelonès Nord, Rosa Marco i l'Associació Colomenca de Dones Àrtemis.

En la categoria B, s'hi reconeix l'activitat destacada els darrers dos anys, i ha estat concedit al Servei d'Atenció Domiciliària (SAD) i a l'Espai Banús, un espai d'empoderament col·lectiu de Dones dintre de la Fundació Maria Raventós. Les mencions especials s'han atorgat a El hilo del Casal, Entenem Santa Coloma LGTBI+ i La Brigada Lila.

En la categoria C, s'hi reconeix la tasca en favor de la promoció externa de la ciutat, i ha estat concedit a Santako Blues i a La Tienda. Les mencions especials han estat per a José Moure 'Pepe', l'Agrupació Musical Nuestra Señora de la Sierra i Jordi Martínez.