Skip to main content

Cultura

Tornen la rua de Carnaval i el corre-tapa d'hivern

  • Toni Salvador

De mica en mica, les celebracions anuals tornen a la normalitat. El Carnaval del 2023 tornarà a tenir l'esplendor dels anys abans de la pandèmia. La rua se celebrarà el dissabte 18 amb el recorregut habitual entre la plaça del Rellotge, on sortirà a les sis de la tarda, i la plaça de la Vila. No se sap el nombre de comparses participant perquè el tancament d'inscripcions és aquest divendres 3 de febrer. És probable que al final s'hi apunti més gent perquè la sortida a la rua és per rigorós ordre d'inscripció i molts volen sortir els últims.

Des de Cultura tenen clar que la xifra de 3.500 participants –l'habitual abans de la pandèmia, no és desgavellada, ja que en les activitats recuperades després de la pandèmia, la participació ha estat molt alta. El consistori lliurarà tres premis entre els participants: a les comparses més marxosa, més original i més artística.

Al final de la rua, cada comparsa podrà fer una coreografia de minut i mig a la plaça. Un cop acabada la desfilada, l'escenari s'obrirà per a l'actuació del grup Patatas Bravas, que amenitzaran la vetllada.
La festa de Carnaval començarà divendres amb una festa a la Central Escènica -unes 400 entrades gratuïtes que cal recollir a través de Gramaticket- de caràcter nostàlgic amb Valen del Olmo, un colomenc arrelat a les emissores municipals i M-80.

Diumenge al migdia, també davant de la casa consistorial, es farà la rua infantil i la festa per a tota la família (12:30) que amenitzarà l'orquestra La Ballaruca. Dissabte i diumenge de 12 a 15 hores se celebrarà novament el corre-tapa d'hivern que se celebra durant el Carnaval. Una cinquantena d?establiments serviran tapes amb beguda a preus regulats. Tota una institució a la ciutat.