Skip to main content

Cultura

10 dies, 10 anys: el Festival de Blues celebra una dècada

  • Toni Salvador

El Festival de Blues col·loca la desena espelma al pastís d’aniversari i es prepara per celebrar la festa més gran de la seva història: deu dies de música, festa i cultura de blues per commemorar una dècada damunt dels escenaris. En definitiva, un altre pas endavant del festival, enguany carregat de novetats, que aquesta edició torna a canviar de data, passant del maig al mes de febrer. 

Ahir dijous 2, el festival va donar el tret de sortida amb la inauguració de l’exposició fotogràfica Santako, 10 anys de Blues al Centre d’Art Contemporani Can Sisteré, en la qual s’ha reservat un espai per retre homenatge al fotògraf recentment traspassat, Sergio Mas. Seguidament, va tenir lloc el primer concert a la Taverna GaudiR, on els assistents van gaudir del duo barceloní Blueromess

Una de les novetats del festival es durà a terme avui, divendres 3, amb la inauguració de l’exposició del caricaturista Joan Vizcarra, que a més presentarà el seu darrer llibre The History of Blues by Vizcarra. El tarragoní ha participat en el festival com a dissenyador de la caricatura del cartell, aportant un collage de figures de personalitats reconegudes del món del blues com Ray Charles, Aretha Franklin o Louis Armstrong. Demà dissabte 4 serà el torn de la cercavila de The A Swing Band pels mercats de Singuerlín i Sagarra fins a la plaça de la Vila, que ho deixarà tot preparat pel seguici de concerts fins el final del diumenge següent. 

Els plats forts del festival arribaran a partir de divendres vinent, quan el blues s’apoderi del Teatre Sagarra: en l’estrena, Noa and The Hell Drinkers, representants nacionals a l’European Blues Challenge; dissabte, The Cinelli Brothers, vigents campions del certamen, precedits per la VI edició del Firadisc del Col·leccionista a la plaça de la Vila. Finalment, el diumenge 12, el bluesman argentí Chino Swingslide, a duo amb Max de Bernardi, tancarà aquest desè aniversari, com és tradició, a l’Ateneu Línea Uno.