Skip to main content

Cultura

Santa Coloma s'endinsa en el món del cinema

  • Toni Salvador

Santa Coloma trepitja fort al món del cinema. Aquest any, la ciutat ha estat l'escenari de fins a vint enregistraments entre espots publicitaris, sèries, programes i, per descomptat, pel·lícules. Des de l'entrada el passat any a Catalunya Film Comission (CFC), ens públic de la Generalitat de Catalunya amb la voluntat de promoure i facilitar els rodatges al país, la ciutat ha acollit gairebé quaranta rodatges.

Segons declara Sebastià Cuenca, cap del departament de Promoció de Ciutat i Turisme, “en comparació amb la memòria del 2021, som la novena ciutat de Catalunya amb més rodatges”, xifra en què s'inclouen Barcelona, un monstre cinematogràfic, a més de Terrassa i l'Hospitalet de Llobregat, totes dues amb una gran indústria audiovisual i desenes de milions d'inversió.

Sobre el paper de Santa Coloma com a actor (o actriu) dins del món dels enregistraments, Cuenca explica que “malgrat haver començat fa poc, hem crescut molt. El que sí que tenim clar és el nostre objectiu: les produccions porten diners a la ciutat, que no a l'Ajuntament, ja que entrin en joc serveis com la restauració, el transport i fins i tot els actors i actrius figurants; la nostra feina, doncs, és aplanar el camí perquè els màxims possibles siguin colomencs”.

Recentment, ha sonat molt a través de les xarxes socials l'enregistrament que va dur a terme Mario Casas al barri del Raval, però també cal destacar la de la propera pel·lícula del renomenat director mallorquí Agustí Villaronga, que es titularà 3.000 obstacles, i el de una prometedora sèrie de Netflix, encara sense nom definitiu, la primera temporada de la qual comptarà amb un pressupost proper al que va tenir la popular sèrie Joc de Trons.

Al portal del CFC es poden apreciar les localitzacions d'interès que pot oferir la ciutat, entre les quals hi ha La CIBA, la Torre Pallaresa o l'elevador de Can Franquesa. "El recent restaurat Pavelló B de l'Esperit Sant i el carrer Menorca estan molt sol·licitats", explica Cuenca, i afegeix que "tot i així, la nostra màxima és que l'ús de les instal·lacions va davant de tot; no paralitzarem l’ús d’un centre cívic durant mesos per a una gravació sense el permís dels veïns”.

Foto: Gravació de l'anunci de la companyia telefònica Parlem al Carrer Major.