Skip to main content

Cultura

El Juguem a Santa Coloma conclou i reedita guanyador

  • Toni Salvador

El Museu Torre Balldovina de Santa Coloma torna a triomfar amb el concurs en línia Juguem a Santa Coloma, a l’igual que ho fa el seu guanyador. Javier Valero torna a alçar-se entre els savis de la ciutat per segon any consecutiu; tercer, per ser més exactes, ja que al 2019 va quedar en segona posició.

Per pujar els esglaons del podi, però, va haver d’enfrontar-se a altres deu contrincants per desfer l’empat a la primera posició del concurs, el qual s’ha dut a terme des de l’11 fins el  25 de novembre. Diumenge 27, doncs, els finalistes van haver de superar una gimcana per tota la ciutat, on només els tres més ràpids van emportar-se les ansiades recompenses. En tercer lloc, el psicòleg Christian Zar va obtenir un rellotge esportiu; en segon lloc, el funcionari de la Universitat de Barcelona Joan Ramon Ribas va emportar-se un menú degustació per a dues persones al Lluerna Restaurant i, finalment, l’administratiu Javier Valero va alçar-se amb el cobejat primer premi: un cap de setmana pagat per a dues persones allà on desitgi. Orgullós per la seva gesta, Valero declara que regalarà el premi al seu fill, el qual li contesta que espera que hi vagin junts. 

De les vint preguntes contestades al llarg de les dues setmanes de concurs, destaquen per la seva dificultat la de l’empresa de sabó a qui Manufactures Cartrix havia fet un disc de cartró -Elena-, la de l’artista el qual va cedir el primer disc a Ràdio Teletaxi com a primícia durant un mes -Tijeritas- i la de la capacitat del refugi antiaeri de Can Roig i Torres durant la Guerra Civil -30 persones-.      

Foto: Des de l’esquerra, Valero, Ribas i Zar recullen els seus premis.