Skip to main content

Cultura

El Festival RBLS de teatre jove aterra al Mas Fonollar

  • Toni Salvador

El Festival RBLS de teatre jove expandeix fronteres en la seva sisena edició, i aquest any se celebrarà al Mas Fonollar. El dia 19 de novembre a les 11:00 hores, la dansa es deixarà veure a Santa Coloma amb l'espectacle "Conseqüències" de la companyia Moveo. L'espectacle clourà amb un col·loqui final on el jove públic podrà conversar amb la companyia i participar en un taller de moviment.

La iniciativa, nascuda amb l'objectiu de consolidar l'oferta escènica per a joves a l'àrea de Barcelona, pararà també a Granollers, Sabadell, Sant Joan Despí i Viladecans. Oriol Pla, Hermanas Picohueso o Júlia Barbany són alguns noms de la programació. En aquesta edició també es vinculen al RBLS projectes dirigits al públic adolescent com el de les companyies La Brutal o La Joven, que compartiran protagonisme en l'edició d'enguany.

El RBLS es presenta al públic a través d'un manifest, on mostra el seu caràcter jove, transformador i integrador. "Som un festival de teatre per a joves i adolescents que fuig d'una visió adultcentrista", clama l'escrit, i interpel·la als joves tot dient: "vosaltres sou el motor del projecte i sempre hi sereu al centre. No renunciarem mai al nostre esperit rebel i transgressor". Des del festival es reivindiquen com a feministes, defensors LGTBI+ i antiracistes, i asseguren que a cadascuna de les seves accions es procura el mínim impacte pel medi ambient.

Fotografia: “Conseqüències” de la companyia barcelonina Moveo.