Skip to main content

Cultura

Aura Seguros estén el seu compromís amb la cultura andalusa

  • Toni Salvador

Aura Seguros reafirma el seu compromís amb la cultura d’Andalusia. En aquesta ocasió, ho ha fet en constituir la Fundació Manolo Sanlúcar–Aura Seguros, la qual difondrà el llegat del guitarrista gadità, mort el passat mes d’agost.  El dimarts va tenir lloc la presentació en un acte a l’Institut Andalús de Flamenc de Sevilla, on també es va anunciar la creació de l'Escola de Guitarra Manolo Sanlúcar i d'un museu que també portarà el nom de l'artista i que en mostrarà el patrimoni. Tant l'escola com el museu se situaran a Sanlúcar de Barrameda.

El president de la Fundació i conseller delegat d'Aura Seguros, José Martínez Talavera, ha destacat la "transformació" de l'abans anomenada Fundació de l'Art Andalús que durà a terme activitats de difusió de la cultura andalusa. Martínez ha mostrat a més el seu "pesar" per l'absència de l'artista a la presentació de la seva fundació.

A més de l'Escola i el museu, la Fundació també impulsa un festival flamenc a Santa Coloma de Gramenet, que ja compta amb quatre edicions, i el qual cerca acostar el flamenc als nens, cosa que Martínez considera "molt important". "És una obligació que tenen les administracions", ha manifestat el president de la fundació.

A l'acte també hi va ser present el mateix Manolo Sanlúcar, tot i que no físicament, però sí a través d'una recopilació en vídeo d'algunes de les seves anàlisis sobre la guitarra flamenca i la cultura andalusa.

Fotografia: presentació de la Fundació Manolo Sanlúcar-Aura Seguros (ExpoFlamenco)