Skip to main content

Cultura

El Sagarra reviu el desastre de la central de Txernòbil

  • Toni Salvador

La Sala Miquelet del Teatre Sagarra reviu el desastre nuclear de la central de Txernòbil. El divendres 18 de novembre aterra a la ciutat “Carrer de Txernòbil”, un monòleg creat a partir del testimoni de Ljudmila Ignatenko, la dona d’un dels bombers difunts arran de l’incendi de la central nuclear de Prypiat el 1986. Ignatenko és una de les veus destacades del llibre “La pregària de Txernòbil”, escrit per la periodista guardonada amb el Nobel de Literatura, Alexandra Aleksiévitx

L’obra succeeix al llarg d’un capvespre a la sala d’estar de casa d'Ignatenko. Ella seu davant d’una finestra i ens parla del dia en què el seu marit va sortir de matinada a extingir un incendi a la central nuclear i ja no va tornar. La veu de la protagonista, d’una transparència i intensitat corprenedores, esdevé un exemple d’amor grandiós i el testimoni únic d’una terrible experiència familiar que avui és un emblema universal de com sobreviure a l’horror. 

L’obra arriba a al ciutat emmarcada en el programa de Memòria Històrica de l’Ajuntament. Les entrades es poden comprar a través de Koobin, la plataforma de venda del Teatre Sagarra. Els seients de la Sala Miquelet no estan numerats.