Skip to main content

Cultura

Quatre activitats per recrear la Llegenda del Torrent de les Bruixes

  • Xavier López

L’Associació de Joves Artistes Kolomencs (JAK) organitza un any més la Llegenda del Torrent de les Bruixes, esdeveniment que narra l’amor impossible entre dos joves que pertanyien a diferents realitats socials, la Maria filla de la castanyera i l’Oriol, noble de la cort del Rei d’Aragó.

A partir d’aquesta història, el JAK recrearà a partir de demà quatre activitats relacionades amb la llegenda: Akelarre de les Bruixes del Torrent, Gran baixada popular Llegenda Torrent de les Bruixes, Festa de la Castanyera i Diabòlic passatge del terror.                   

L’Akelarre de les Bruixes serà divendres 28 d’octubre. A les 19h, la Plaça de Pau Casals acollirà un espectacle teatral de música i foc amb bruixes i dimonis.

La Gran Baixada Popular tindrà lloc dissabte 29 d’octubre, quan es recrearà l’arribada dels dimonis i les bruixes al centre del poble. Es farà a través d’un cercavila on tothom que vulgui pot participar, disfressant-se tant de dimoni com de bruixa. La baixada està dividida en 5 actes. El primer començarà a les 18:10h amb l’Akelarre Bruixes del Torrent, a l’Av. Ramon Berenguer. El segon acte s’iniciarà les 18:50h amb el Pandemònium al Parc Europa. El tercer Acte, a les 19:05h, reunirà la gent amb l’Emboscada al Parc Europa. El quart acte, a les 19:30h, representarà l’Assalt a la talaia a la Plaça de la Vila. Finalment, a les 19:55h tindrem el cinquè i últim acte, l’Assetjament a l’església a la Plaça Pau Casals, on es representarà teatralment la lluita del poble colomenc abans de buscar refugi a l’església. La Gran Baixada acostuma a reunir unes 120 persones, sent les famílies amb fills petits el públic més majoritari. Per aquest motiu l’espectacle és més suau, per tal de no espantar en excés els infants. 

Dilluns 31, des les 19h, la Plaça de Pau Casals acollirà la Festa de la Castanyera, on un grup musical infantil versionarà velles i noves cançons de sempre.

El Diabòlic passatge del terror estarà disponible els dies 29, 30 i 31 d’octubre. Els matins des de les 11:30h i les tardes a les 18:00h es faran les representacions d’obertura del passatge