Skip to main content

Cultura

6a edició del Castell per Tothom a la plaça del Rellotge

  • Toni Salvador

Els Laietans i Laietanes de Santa Coloma han tornat un altre any amb el Castell per Tothom. Aquest matí se n'ha celebrat la seva sisena edició a la plaça del Rellotge, on s'hi han agrupat tres colles d'arreu de Catalunya amb l'objectiu de "fer pinya" per la diversitat com a element positiu. 

Les colles dels Castellers de Sarrià, els Minyons de Santa Cristina i els Castellers de la Il·lusió han acompanyat a laietans i laietanes en aquesta cita per la inclusió, la qual no és sinó la primera passa d'un projecte més gran. El Castell per Tothom ha sigut el tret de sortida de la nova Comissió d'Equitat, un grup intern que treballarà diferents aspectes relacionats amb la pluralitat i la inclusió a través de l'activitat castellera.

Segons expliquen els verds en un comunicat, la Comissió "treballarà diferents protocols com el pla d'igualtat o els plans contra la LGTBIQ+ fòbia, el racisme o les agressions masclistes tant dins la colla com en les seves trobades, així com propostes per potenciar la diversitat com a valor positiu". Una tasca que, segons afirmen, "ja formava part del dia a dia de la colla" però que ara volen "incorporar de manera oficial".