Skip to main content

Cultura

Els Laietans de Gramenet “fan pinya” per la diversitat

  • Toni Salvador

Els Laietans i Laietanes de Santa Coloma tornen un altre any amb el Castell per Tothom. Enguany en la seva sisena edició, la trobada s'agruparà amb fins a tres colles d'arreu de Catalunya amb l'objectiu de "fer pinya" per la diversitat com a element positiu. La festa tindrà lloc aquest diumenge 23 d'octubre a les 12:00 hores a la plaça del Rellotge.

Les colles dels Castellers de Sarrià, els Minyons de Santa Cristina i els Castellers de la Il·lusió acompanyaran a laietans i laietanes en aquesta cita per la inclusió, la qual no és sinó la primera passa d'un projecte més gran. El Castell per Tothom serà el tret de sortida de la nova Comissió d'Equitat, un grup intern que treballarà diferents aspectes relacionats amb la pluralitat i la inclusió a través de l'activitat castellera.

Segons expliquen els verds en un comunicat, la Comissió "treballarà diferents protocols com el pla d'igualtat o els plans contra la LGTBIQ+ fòbia, el racisme o les agressions masclistes tant dins la colla com en les seves trobades, així com propostes per potenciar la diversitat com a valor positiu". Una tasca que, segons afirmen, "ja formava part del dia a dia de la colla" però que ara volen "incorporar de manera oficial".

Pel que fa al vessant estrictament casteller, els Laietans volen continuar el ritme que han presentat aquest segon tram de temporada, aconseguint tres castells de sis pisos en una mateixa trobada per primer cop aquest any. Els castells que es veuran el diumenge, avancen, "dependran del treball d'aquests darrers assajos, ja que la colla està treballant diferents estructures a més de les que ja s'han vist a plaça". L'assaig de dijous, de fet, el van dur a terme a La CIBA davant l'expectació de part de les integrants de la Cimera Iberoamericana, la qual s'està celebrant a Santa Coloma aquesta setmana.