Skip to main content

Cultura

Presentació del mural dedicat a l'escriptora Concepción Arenal

  • Xavier López

Avui a les 13:30h, durant la Festa Cultural do Pulpo, es presenta el mural dedicat a Concepción Arenal, l'escriptora gallega, dona polifacètica i precursora espanyola en el feminisme. L'obra ha estat proposada pel grup de dones de l'entitat i es donarà a conèixer a la plaça que porta el nom de l'homenatjada, situada davant del Mercat de Singuerlín.

L'autor del mural, que fa 2,68 per 2 metres és el pintor, escriptor, humorista i periodista gallec Siro López. Durant la presentació, la banda de música de l'entitat amenitzarà l'acte, on assistiran les autoritats, l'alcalde del Ferrol, Ángel Mato, l'escriptora i professora universitària Anna Caballé (Premi Nacional per la seva biografia de l'escriptora) i Esperanza Piñeiro, catedràtica d'història i escriptora. Hi haurà intervencions dels esmentats i també la lectura de l'obra de Concepción Arenal.

Aquest acte central serà la cirereta de la vuitena Festa do Pulpo que s'ubicarà un any més al Parc d'Europa. Actuacions musicals, especialment de l'escola Musicaula i Airiños, es complementaran amb actuacions de centres culturals, havaneres, trabucaires i grups en viu. La festa comptarà amb paradetes de venda de productes típics gallecs, expocisions de pintura i cotxes i un estand molt especial dels bickers colomencs, a més de les atraccions de fira per als més petits.