Skip to main content

Cultura

El festival Va de Besòs reivindica el paper del riu dins l'AMB

  • J.M. Roca

Arriba a la ciutat la nova proposta del Consorci del Besòs. Les quatre poblacions que rega el riu acolliran aquest dissabte 15 el festival Va de Besòs, un gran esdeveniment cultural, artístic i mediambiental creat amb l’objectiu de fer veure a la ciutadania la importància del Besòs, ja recuperat del tot, posant en valor el patrimoni de l’espai.

En aquestes set hores i mitja es duran a terme activitats en els més de set quilòmetres de la llera del riu Besòs, en les dues bandes: entre el Parc de les Aigües de Montcada i el Parc del Litoral de Sant Adrià, amb aturades a Can Zam i la Llosa del Besòs del Bon Pastor.

A les 10 del matí tindrà lloc la presentació de l’acte al Parc de les Aigües de Montcada, amb la presència de les quatre alcaldesses amfitriones. La cloenda se celebrarà a dos quarts de sis al parc colomenc de Can Zam, amb l’actuació musical de la Balkan Paradise Orquestra.

Un anellament d’ocells, la descoberta de les papallones que hi habiten, una passejada sensorial, classes de ioga, fer peses, reparar la bicicleta, practicar escalada o fer altres activitats esportives...  Fins a un centenar de possibilitats per fer sol o en família. I a cada eix central, actuacions musicals i artístiques tot el dia. A més, s’ha preparat un seguit de rutes turístiques per visitar una desena de masies (entre elles la de Can Zam) i també les cases barates. Tot es podrà descobrir en el programa que està penjat al web del festival. 

“És una gran festa del riu”, va dir el regidor barceloní Jordi Martí en la presentació, qui va reconèixer que “el Besòs ja no és un límit al territori, sinó l’eix vertebrador, cada cop més important, de l’Àrea Metropolitana”. El regidor colomenc Álvaro Rodilla va destacar la feina feta per Santa Coloma a l’hora de convertir “la cloaca que era el riu Besòs fa poc més de vint anys”. Ara és un espai on es fan refugis de biodiversitat i on hi ha vida, i per on circulen dos milions de veïns a l’any. D’això, tractarà el Va de Besòs.