Skip to main content

Cultura

Demà arrenca la Festa Cultural do Pulpo al Parc d'Europa

  • Toni Salvador

La Festa Cultural do Pulpo comença demà divendres fins el 16 d'octubre. Aquest any dedicada a l'escriptora gallega, dona polifacètica i precursora espanyola en el feminisme Concepción Arenal. A proposta del grup de dones de l'entitat i en el marc dels actes festius, un gran mural es donarà a conèixer a la plaça que porta el nom de l'homenatjada, situada davant del Mercat de Singuerlín.

L'autor del mural, que fa 2,68 per 2 metres és el pintor, escriptor, humorista i periodista gallec Siro López. La monumental obra serà descoberta el dissabte 15 d'octubre a les 13.30h. La banda de música de l'entitat amenitzarà l'acte, on assistiran les autoritats, l'alcalde del Ferrol, Ángel Mato, l'escriptora i professora universitària Anna Caballé (Premi Nacional per la seva biografia de l'escriptora) i Esperanza Piñeiro, catedràtica d'història i escriptora. Hi haurà intervencions dels esmentats i també la lectura de l'obra de Concepción Arenal.

Aquest acte central serà la cirereta de la vuitena Festa do Pulpo que s'ubicarà un any més al Parc d'Europa. Actuacions musicals, especialment de l'escola Musicaula i Airiños, es complementaran amb actuacions de centres culturals, havaneres, trabucaires i grups en viu. La festa comptarà amb paradetes de venda de productes típics gallecs, expocisions de pintura i cotxes i un estand molt especial dels bickers colomencs, a més de les atraccions de fira per als més petits.

Airiños també participa a la sisena edició de Raïm i cultura amb una degustació de vinyes de Tapias Mariñán. El tancament de la Festa Cultural do Pulpo serà el tradicional Conxuro i la popular cremada gratuïta per els que hi assisteixin.