Skip to main content

Cultura

Ofrena floral, sardanes i concert per celebrar la Diada de Catalunya

  • Toni Salvador

Arriba l’11 de setembre i Santa Coloma es volca amb la celebració de la Diada de Catalunya. Aquest any en diumenge, la ciutat oficiarà l’habitual ofrena floral, a més de diferents activitats culturals pròpies de la cultura catalana, com sardanes i concerts.

La Diada començarà a les 10 del matí a la plaça de la Vila amb l’ofrena. L’any passat van participar fins a 51 entitats, amb l’excepció de Ciutadans, l’únic grup polític de l’Ajuntament que no hi va assistir-hi. A les 12, també a la plaça de la Vila, es farà una mostra del tradicional ball català. Els Amics de la Sardana de Santa Coloma han organitzat unes sardanes de set tirades a càrrec de la Cobla Ciutat de Terrassa.

Mitja hora més tard, començarà a l’Auditori el Concert de la Diada. La Camerata Gramenet interpretarà obres d’A.Dvorak i E.Toldrà. L’entrada és lliure. Per la tarda, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) de la ciutat organitza una columna al metro de Santa Coloma (L1) per marxar cap a la manifestació de Barcelona que, com cada any és organitzada per l’entitat independentista. La manifestació de la diada començarà sobre les 17:00 hores a l’avinguda del Paral·lel.

Aquest any, però, l’ANC no ha convocat l’homenatge a tots els caiguts per les llibertats que acostuma a celebrar-se al monument de l’alcalde Celestí Boada, assassinat pel feixisme al Camp de Bota. Tampoc farà la marxa de torxes, que tenia lloc a la nit anterior. El que sí ha preparat són les samarretes commemoratives d’enguany, les quals lluiran el lema “Tornem-hi per vèncer, Independència”, i que han pogut comprar-se al seu local de la plaça de la Vila.

Fotografia: Ajuntament de Santa Coloma.