Skip to main content

Cultura

Els Gegants visiten Granollers com a prèvia de Festa Major

  • Toni Salvador

Els Gegants de Santa Coloma enceten el tram final cap a la Festa Major, i ho fan tornant a ser convidats de gala a una ciutat gegantera. La Coloma i el Silvestre, gegants vells de Santa Coloma, participaran en un dels actes més especials de la Festa Major de Granollers, la Convidada, que es durà a terme el 27 d’agost. Recordem que unes setmanes enrere, el Genís i la Margarida van viatjar a Rupelmonde, Bèlgica, per participar en la trobada gegantera del municipi flamenc.

Granollers ha convidat als gegants colomencs pel seu gran valor artístic. Com expliquen a les seves xarxes, el Silvestre i la Coloma van ser adquirits per l’Ajuntament de l’ant 1960, obra del prestigiós taller ‘El Ingenio’ de Barcelona. Cal dir que en la seva condició de gegants vells, cap dels dos acostuma a sortir fora de la ciutat, per la qual cosa la seva visita a Granollers es tracta d’un fet extraordinari.

La prèvia d'una esperada Festa Major

La assenyalada data servirà com a prèvia de l’esperada 27a Trobada de Gegants de Santa Coloma, la qual torna després de dos anys de no poder celebrar-se per la situació sanitària. La tarda de dissabte 3 de setembre, segons diu la colla, nou parelles de gegants recorreran els carrers més cèntrics de la nostra vila acompanyant als gegants de la ciutat. En afegit, asseguren per xarxes socials que “els convidats arribaran d'arreu del país i seran rebuts, ben segur, amb goig i alegria per tots els colomencs, grans i petits”.

Un dels actes centrals serà la visita del Gerard Mercator, arribat des de la població belga de Rupelmonde. El dissabte a les 11:30 h, el Genís i la Margarida aniran des de l'Ajuntament fins a la Plaça Sagarra per rebre el gegant Mercator i l’acompanyaran a la plaça de la Vila, on els esperaran en Silvestre i la Coloma. A la tarda se celebrarà la Trobada, i el diumenge a les 17:30 h se l’acomiadarà.

Un dels colofons de la Festa Major d’enguany pretén ser la innovadora Recollida de Maduixes on, al so de la música de La Banda del Ginol, el Genís i la Margarida s'acomiadaran de la Festa Major d'una manera mai vista fins ara pels colomencs. L’acte festiu se celebrarà el dissabte 3 a les 0:30 h.