Skip to main content

Cultura

Dos gegants colomencs de viatge per Europa

  • Toni Salvador

Els Gegants de Santa Coloma estrenen l’agost en gran. Dos gegants de la ciutat han sigut convidats d’honor al 74é Shellekesfeesten, celebrat al poble flamenc de Rupelmonde, al nord de Bèlgica. El Genís i la Margarida han participat a la trobada junt a una trentena de gegants belgues i francesos, els quals s’han reunit per celebrar la popular tradició del tram més occidental d’Europa.

El divendres 5, els gegants colomencs van ser rebuts institucionalment a Rupelmonde. Al dia següent, dissabte, van participar a la pregó de la festa per després formar part de la seva cercavila inaugural. El diumenge va ser el dia gran, on els gegants van ballar a la plaça del poble acompanyats de música i de l’expectació del públic assistent.

Un convidat enamorat de Santa Coloma

L’acte central de diumenge, on el Genís i la Margarida van lluir els seus millors passos de ball, va tenir un convidat d’excepció, el qual protagonitza un altre episodi d’idil·li amb la ciutat colomenca. És el cas de l’expresident de Catalunya Carles Puigdemont, a l’exili a Bèlgica, que no va voler perdre’s la cita gegantera de Rupelmonde i de la qual ha deixat constància a Twitter.

Puigdemont ha fet una publicació tot lloant la participació dels gegants a la festivitat belga. “La colla gegantera de Santa Coloma de Gramenet ha estat convidada a la localitat flamenca de Rupelmonde, prop d'Anvers, per participar a la desfilada de gegants. Ha estat un gran plaer poder-los saludar i veure ballar en Genís i la Margarida”, escriu al tuit, publicat el diumenge. En resum, un altre episodi de l’expresident català amb la ciutat en menys d’una setmana.