Skip to main content

Actualitat

L’equip de la Síndica de Greuges visita la ciutat

  • Alejandro Díaz

L’equip de la Síndica de Greuges de Catalunya aterrarà a Santa Coloma el proper dimecres 19 de juny. Aquesta organització s’estacionarà al Centre Cívic Singuerlín (avinguda de Catalunya, 41) per rebre als colomencs. En aquesta ocasió, Ton Clapés, tècnic del servei d’Atenció Ciutadana de la Sindicatura, serà qui visiti la ciutat i atendrà tothom que vulgui fer una consulta o una queixa.

El Síndic de Greuges és un organisme que, amb el seu equip, tracta diferents situacions com la pobresa energètica, la discriminació per l’orientació sexual, la igualtat en l’educació, les llistes d’espera, la transparència per facilitar informació pública o la llei de la dependència cap a un familiar que necessita recursos assistencials, per exemple.

Entre totes les sol·licituds, les que tenen més demandes són les que tenen a veure amb administracions públiques o empreses que presten serveis d’interès general, com aigua, llum  o gas, entre d’altres. Els colomencs que vulguin fer alguna queixa podran fer-ho presencialment o per via telemàtica. La cita s’ha de concertar al telèfon gratuït 900 124 124, per correu electrònic, al  web oficial o bé, escanejant el codi QR que tenen els seus cartells.

La Síndica, Esther Giménez-Salinas, no vindrà en aquesta ocasió. La seva oficina està en contacte amb la de la Defensora de la Ciutadania de Santa Coloma, Pepa Gónzalez. De fet, ambdues oficines estan interconnectades, ja que depenent de l’àmbit de la queixa ha d’actuar una o altra. La intenció és que en la visita de 2025, les dues caps de les oficines puguin veure’s i reunir-se a Santa Coloma.