Skip to main content

Actualitat

Detingut l’home que va incendiar els cotxes del carrer Sant Carles

  • Josep M. Roca

Un home de mitjana edat ha estat detingut com a causant dels incendis de set vehicles en total, cinc cotxes i dues motos, al pàrquing del carrer de Sant Carles, sota de l’escola Sant Just. Així ho ha pogut saber El mirall.net i contrastar-ho en fonts policials. Els cotxes estaven estacionats a la primera planta, per la qual cosa l’accés a la resta d’usuaris de totes tres plantes va ser impossible (vegeu a sota la informació oficial que ha posat en la seva web l’empresa municipal Gramepark) fins que es va habilitar la possibilitat, amb casc i acompanyats, d’anar a treure’n pertinences, ja que moure el cotxe serà impossible fins que es completi la reparació dels desperfectes causats per l’incendi i l’operació per apagar-lo.

Segons mostren les càmeres de vídeo que han captat el moment del sinistre, el detingut hauria ruixat amb un líquid inflamable -encara no identificat- els set vehicles afectats, cinc cotxes i dues motocicletes.

Afortunadament, una patrulla de la Policia Local va veure sortir el fum per sota la porta del pàrquing i va alertar els bombers, que van actuar ràpidament. L’actuació dels bombers va ser ràpida, però també va afectar alguns baixants d’aigua, la qual cosa suposarà que la reparació dels desperfectes trigaran uns dies.

De fet, en la gestió posterior s’han produït alguns problemes i desavinences entre el gestor veïnal i Gramepark que han provocat enfrontaments i diferent tracte entre els usuaris, segons el seu estat.

L’agressor, un cop regats els set vehicles va anar deixant un llumí en cadascun dels vehicles, el que va provocar l’incendi que va afectar els vehicles, algun dels quals va quedar inutilitzable. El fet que les càmeres de videovigilància el gravessin ha permès la seva detenció, que es va produir ahir dimarts. En aquests moments s’està treballant per aconseguir les proves definitives per portar el sospitós davant el jutge.

Quant al mòbil, els mossos d’esquadra circulen diferents hipòtesis, fins i tot haurien ja descartat què es tracti d’un piròman. Per tant, s’estan buscant altres motivacions en el seu entorn, molt probablement de caire personal, que podrien permetre descobrir les raons per les quals va provocar l’incendi.

Tot punt que el detingut passi a disposició judicial, explicarem, si s’han aclarit, les raons per les quals va calar foc als vehicles.

EXTRACTE DELS COMUNICATS DE GRAMEPARK

La reparació de l’aparcament s’està efectuant des del passat dilluns 8h a 17h, i l’empresa encarregada de fer aquest treball ha assegurat que encara queden un parell de mesos per acabar-lo.

Des del dia 17 de juny a les 17h, els usuaris que disposen d’un vehicle a les plantes -2 i -3 poden accedir i sortir de l’aparcament, sempre que sigui fora dels horaris dels treballs de reparació. En el cas dels usuaris pertanyents a la planta -1, les persones que no van poder treure el seu vehicle ni divendres  ni dissabte ja poden accedir també a l’aparcament.

Els usuaris que tenen un vehicle danyat o no poden utilitzar-los perquè estan immobilitzats, han d’accedir a l’aparcament fora de l’horari del treball de la reparació, però han de contactar amb la policia per ser acompanyats a la retirada del vehicle o qualsevol altre assumpte.

No es podrà transitar per l’aparcament en l’horari de treball de la reparació, la resta del dia es pot accedir sense cap problema.