Skip to main content

Actualitat

Núria Parlon repeteix a la presidència de CONFOCOS

  • Marina Tovar

L'alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, ha sigut reescollida com a a presidenta de la Confederació de Fons de Cooperació i Solidaritat (CONFOCOS). Una institució on participen més d'un miler de governs locals i nou fons de cooperació i solidaritat d'Espanya, per tal de fer una millor cooperació internacional.

Parlon, que porta des de 2020 en el càrrec de presidenta, ha anunciat que aprofitarà aquests nous quatre anys per consolidar la línia d'acció iniciada en el mandat anterior. Vol consolidar la CONFOCOS com "l'espai de representació conjunt que ens ha de permetre seguir avançant en el reconeixement i posada en valor de la cooperació descentralitzada municipalista.

Per a la presidenta reelegida, aquesta confederació ha de ser "part de la solució, contribuint al compliment de l'agenda 2030 amb projectes que enforteixin els governs locals i les seves polítiques públiques orientades a la reducció de les desigualtats". Posa l'èmfasi en les crisis que hi ha al món, i la necessitat que les entitats locals recullin i estimulin la preocupació social davant d'aquests contexts de pobresa, desigualtat, guerres i catàstrofes naturals.

CONFOCOS

Nascuda el 1995, la confederació agrupa a 9 fons territorials. Actualment, es troben el fons de Catalunya, País Basc, València, Mallorca, Menorca, Galícia, Andalusia i Extremadura. Dins de cada fons, es troben els ajuntaments de cada comunitat, i compten amb el suport del govern autonòmic. L'objectiu de CONFOCOS és impulsar la cooperació descentralitzada, per tal de trobar interessos comuns i fer actuacions tant dins com fora del territori.