Skip to main content

Actualitat

Tarda reivindicativa a la Plaça de la Vila pel Dia de la Dona

  • Xavier López / Marina Tovar

La Santa Coloma més reivindicativa sortirà al carrer aquest 8 de març per commemorar el Dia Internacional de la Dona. La plaça de la Vila esdevindrà l'escenari principal de la jornada feminista organitzada pel Consell de Dones de la ciutat. Els actes començaran a les 17 hores i finalitzaran a les 18:30 per tal de donar pas a la Marxa Unitària pels carrers de la ciutat. 

La primera activitat serà un espai infantil coeducador dirigit als colomencs més petits. Simultàniament, s'elaborarà un mural reivindicatiu, on es donarà a la ciutadania l'oportunitat d'expressar missatges artístics centrats en la igualtat de gènere. A les 18 hores, serà el torn de la concentració i la lectura del Manifest Unitari. Abans de marxar pels carrers, hi haurà una performance i coreografia reivindicativa

L'acte de commemoració del 8 de març és una jornada participativa i reivindicativa, oberta a tota la ciutadania. Les activitats feministes no acabaran en aquest dia, sinó que s'allargaran fins al 23 de març amb diferents propostes a la Ciba. El dissabte 9, tindrà lloc el Sopar de les dones, un espai de trobada, lúdic i reivindicatiu. 

Manifestació a la plaça del Rellotge

La Plataforma d'Afectades per la Hipoteca i la Vivenda de Santa Coloma també ha organitzat una manifestació pel 8M. Aquesta està convocada a la plaça del Rellotge a les 12h.

Xerrades, exposicions i llibres

Des del 2 al 23 de març, l'espai de recursos per a Dones, Innovació i Economia Feminista ha organitzat diverses activitats, entre les quals trobem formacions, xerrades, presentacions de llibres i formacions. Podeu trobar totes les activitats a la web de la Ciba o fent clic en el següent enllaç.

Entre les pròximes activitats trobem la inauguració de DONAn't ART, una exposició elaborada per les dones del servei ocupacional de la Fundació Serveis Socials Pere Claver, dilluns 11. La xerrada "Maternitats reals. La culpa de les mares", dimarts 12 a les 17:30 hores i, l'endemà, la inauguració de l'exposició itinerant "Història viva de les dones", una mostra gràfica de la incidència política, social i cultural de les dones al llarg de la història.