Skip to main content

Actualitat

Donació de sang i xocolatada solidària a Les Palmeres

  • Dani Mormuz

L’escola Les Palmeres tindrà dues jornades solidàries en els propers dies. Demà, dijous 7 de març, els nens i les nenes de 4t de primària organitzen una campanya de donació de sang. L’horari serà de 16h a 20h, i per poder assistir s’ha de reservar prèviament a la pàgina web donarsang.gencat.cat

Hi haurà un espai per a que els nenes i nenes juguin mentre es dona sang. A més, a cada persona que acabi de donar sang se li donarà una beguda i menjar per a recuperar-se. Per a poder donar sang, s’han de complir unes condicions: pesar més de 50 kg, tenir entre 18 i 70 anys i fer més de dos mesos des de la darrera donació.

La donació de sang és vital per a les persones que ho necessiten, i contribueix a salvar vides. A Catalunya, cada dia són necessàries més de 1.000 donacions. 

Per altra part, l’Associació de Famílies i Alumnes (AFA) de l’escola organitza aquest divendres 8 de març la xocolatada solidària “Muntem un cacau” contra el càncer infantil. La jornada s’iniciarà a les 16:30h i durarà fins les 21h. Durant la tarda, hi haurà actuacions musicals i de màgia, batucades, bingo, pintacares, jocs, rifes i altres activitats. 

L’objectiu de la iniciativa és recaptar fons per a contribuir a la investigació del càncer infantil que duu a terme l’Hospital Sant Joan de Deu de Barcelona. És una oportunitat per gaudir del xocolata, la música i l’entreteniment, i també representa un exemple de com la col·laboració entre individus i empreses locals pot marcar la diferència en la vida dels altres i en la lluita contra aquesta malaltia. 

Aquesta és una iniciativa que s’organitza des de fa quatre anys. “Enguany, com tenim una alumna que està patint càncer, hem decidit fer-ho amb ella”, explica Ana Ariadna, presidenta de l’AFA