Skip to main content

Actualitat

Pompeu Lab prepara un taller per combatre les fake news

  • Xavi López

Demà, dijous 25 de gener a les 18:30h, el Pompeu Lab acollirà un taller sobre les fake news o notícies falses. Amb la periodista i doctora en Comunicació per la UAB, Marta Corcoy Rius, com a ponent principal, l'activitat promet explorar el món dels bulos i desmuntar-los amb la col·laboració dels periodistes colomencs presents.

La periodista, amb una àmplia experiència en el camp de la comunicació, oferirà una ponència que abordarà la fascinació que les fake news exerceixen sobre el cervell humà. Després de la seva intervenció, es donarà pas a un animat debat amb periodistes locals, proporcionant l'oportunitat d'entendre com aquest fenomen afecta les comunitats a nivell local.

A més, el taller proposarà una part pràctica on els participants podran crear "fakes colomenques" en grups. Aquesta activitat no només pretén ser educativa, sinó també divertida i creativa, fent que els participants explorin les tècniques utilitzades per als bulos de manera segura i conscient.

L'organització adverteix que, tot i tractar-se d'una simulació, cal prendre precaucions per assegurar-se que els "fakes colomenques" siguin inofensius. El taller encoratja la creativitat i la consciència del poder de la desinformació, amb l'objectiu final de sensibilitzar sobre aquest fenomen creixent.