Skip to main content

Actualitat

A partir del 22 de gener, certificat obligatori als VMP

  • Carlos Alcivar

La Direcció General de Tràfic (DGT) ha establert que a partir del 22 de gener tots els patinets elèctrics hauran de disposar d’un certificat obligatori per circular a les vies. Els patinets elèctrics que s’hagin comprat abans del 22 de gener podran circular sense certificat fins al 22 de gener de 2027, data límit per aconseguir el permís.

A Santa Coloma hi ha més de quatre multes diàries a usuaris de vehicles de mobilitat personal (VPM), essent circular sobre la vorera amb patinet elèctric la infracció més recurrent a la ciutat. Els patinets elèctrics hauran de tenir enganxada una etiqueta amb les seves característiques, marca i model.

Els certificats hauran d’estar tramitats per l’empresa fabricant o l’importador. Les marques de VPM  hauran de sol·licitar la certificació dels seus vehicles als laboratoris autoritzats, on es duran a terme les proves necessàries.  

La certificació de la DGT exigirà que es compleixin els requisits tècnics de la normativa, com per exemple una màxima velocitat de 25 km/h, dos frens independents, desacceleració mínima de 3,5 m/s, reflectants catadiòptrics frontals, laterals i posteriors, llum de fre diferenciada de la llum posterior i altres condicions orientades a la seva estructura, resistència  la humitat i bateria.