Skip to main content

Actualitat

Entenem Santa Coloma LGTBIQ+ estrena nous serveis

  • Marina Tovar

L'associació Entenem Santa Coloma LGTBIQ+ arranca en aquest 2024 quatre serveis nous orientats a persones del col·lectiu. Es tracta d'assessoraments gratuïts i confidencial que busquen acompanyar a qui ho necessiti en diferents aspectes: salut sexual, migració, treballs de recerca i món laboral. 

Aquesta setmana han engegat el servei "Assessorament en salut sexual LGTBIQ+", que busca resoldre dubtes i ajudar a concertar cites i analítiques de malalties de transmissió sexual. Quatre socis d'Entenem han estat mesos formant-se amb l'associació Gais Positius per tal de poder atendre les peticions, contestar preguntes i ensenyar els passos que s'han de fer per cuidar la salut sexual. 

Paral·lelament, s'han estat formant amb l'associació Acathi, que es dedica a protegir i donar suport a la comunitat LGTBIQ+ migrant i refugiada. L'any passat ja van començar amb l'assessorament a persones migrades, per tal de tramitar refugi per persones del col·lectiu. Gràcies al seu treball, la Generalitat els ha inclòs en el "Projecte de mentoria persones migrades i refugiades LGTB" i ara comptaran amb una persona voluntària que acompanyarà en tot moment a la persona refugiada. 

Suport acadèmic i laboral

Es posa en marxa l'assessorament en treballs de recerca LGTBIQ+ i en l'àmbit laboral. El primer està orientat tant a col·legis, instituts, universitats o qualsevol persona interessada en fer un treball d'investigació amb temàtica LGTBIQ+. S'hi han sumat diversos centres d'atenció primària, que busquen millorar l'atenció envers aquest col·lectiu. 

També ofereixen assessorament laboral, per situacions de discriminació cap a la mateixa persona o cap un company de feina, ja sigui en el treball o en procesos administratius relacionats. S'inicien converses amb les empreses i, arribat el moment, es pot arribar a presentar denuncia. Per demanar informació o apuntar-se a qualsevol dels serveis és pot fer a través del whatsapp de l'associació 934460000 o del seu correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

Fotografia interior: Mural "El Mundo de Rita"