Skip to main content

Actualitat

A partir de febrer els canals de la TDT emetran en HD

  • Xavi López

A partir del 14 de febrer, tots els canals han d'emetre en Alta Definició (HD). Mentre algunes cadenes ja han iniciat la transició, moltes encara utilitzen el format estàndard (SD). Per a continuar emetent en TDT, és necessari realitzar la modificació abans del termini establert.

Alguns canals més previsors realitzaran la migració d'SD a hD al gener i febrer per a evitar problemes d'última hora. Les principals cadenes, tant públiques com privades, han estat emetent en tots dos formats (SD i HD) sense dificultats.

La 1, La 2, cadenes autonòmiques, Antena 3, Cuatro, Telecinco i La Sexta deixaran de transmetre en SD, mantenint només el senyal HD. Per tant, no es necessiten ajustos en el televisor si ja es rep el senyal en Alta Definició.

Els qui sintonitzin en SD hauran de reajustar o buscar les senyals HD en el dial. Aquest inconvenient no afectarà emissores més recents, que des de 2015 han d'emetre exclusivament en HD per a obtenir la llicència. És crucial realitzar aquestes adaptacions abans del termini per a no interrompre les transmissions en TDT.