Skip to main content

Actualitat

Raúl de la Morena guanya un Concurs de Gossos Tofonaires

  • Marina Tovar

Raúl de la Morena García, veí de Santa Coloma, i Cueva, la seva gossa de dos anys, han guanyat el desè Concurs de Gossos Trufadors de Centelles. Celebrat a la Fira de la Tòfona de Centelles, és la primera vegada que el colomenc es presenta a aquest concurs, tot i que ja és tot un aficionat d'aquests certàmens.

Es va introduir al món de la tòfona en adoptar el seu gos, volia fer alguna activitat amb ella i entrenar-la i va optar per l'ensinistrament per a gossos tofoners. Tot i que hi ha qui es dedica a temps complet, per a Raúl de la Morena és un passatemps, una manera de divertir-se amb Cueva.

El concurs de Centelles es va celebrar el 16 de desembre passat, on Cueva va haver de competir amb altres gossos als horts de Can Pujol. En aquell recinte, hi havia una sèrie de tòfones, i Cueva va aconseguir recollir el major nombre de tòfones en menys temps que els altres animals. En aquest certamen s'atorgava un premi de 300 euros al guanyador. En altres, et permeten quedar-te amb la tòfona, o reparteixen altres obsequis com pinso.

És la segona vegada que Raúl i Cueva guanyen un concurs de gossos trufadors. El primer va ser a Vera de Moncayo, i van quedar en tercer lloc al Campionat d'Espanya, celebrat al Camp de Daroca (Saragossa).