Skip to main content

Actualitat

Augmenten les víctimes de delictes del 2021 al 2022

  • Marina Tovar

L’any 2022, un 23,6% de la població de Santa Coloma va ser víctima, almenys, d’un fet delictiu. Una xifra molt superior a la del 2021, on només hi havia un 13,9% de victimització. Augment que s’explica, en part, perquè l’any 2022 es va recuperar tota la normalitat postpandèmica, i el 2021 encara hi havia algunes restriccions. Aquestes  dades s’extreuen de l’útima Enquesta de victimització de l’àrea metropolitana de Barcelona, feta per l’Institut Metròpoli en coordinació amb l’Ajuntament de Barcelona.

 El plat fort de l’enquesta és l’índex de victimització, que recull el percentatge de la població que ha estat víctima d’un delicte. Cada índex mostra les dades de l’any anterior.  Els resultats de l’enquesta de 2023, mostren que Santa Coloma és la ciutat amb més victimització de la zona del Besòs, per sobre de Badalona  (21,9%), Sant Adrià, Tiana i Montgat. El municipi destaca especialment pel nombre de víctimes de delictes en l’àmbit de domicilis (un 4,3% de la població), que és el més elevat de la metròpoli si només es tenen en compte els municipis superiors als 50.000 habitants.

L’increment de l’any 2022 respecte al 2021 de la victimització també ha suposat un augment de la sensació d’inseguretat al barri, que ha passat de ser del 19,8% al 24,6%. Tot i el descens, encara són majoria els colomencs que consideren que la seguretat del municipi continua sent igual. Cal destacar també que Santa Coloma és el municipi que millor valora els Mossos d’Esquadra, i el segon que més puntua la policia local, per darrere de Cornellà. Ambdós cossos s’emporten una nota global superior al notable.