Skip to main content

Actualitat

Desokupar pisos del PERI és la prioritat del consistori

  • J.M.Roca

El desnonament de l'Estudi Nou del carrer Pedró, 14, no ha resolt el problema de les okupacions en l'espai del PERI Santa Coloma Vella II. Queden almenys dos edificis més amb okupants i és intenció dels propietaris del PERI continuar amb la via judicial per a aconseguir el desallotjament total dels edificis afectats.

El projecte de remodelació del centre de la ciutat espera la decisió del Tribunal Suprem. que ha d'entendre, ja de manera definitiva, sobre la nova reparcel·lació dels terrenys i confirmar o no l'última sentència de l'audiència que obligava a realitzar una nova, anul·lant la realitzada en 2016. El consistori ja ha consignat en el pressupost 2024 la quantitat de 60.000 euros per a fer front als costos derivats si així ho indiqués la sentència que ja no serà recurrible.

La via jurídica només fa que retardar les construccions previstes i aprovades, ja que Culmia, malgrat que podia continuar les obres que volia començar i els pisos de les quals va posar a la venda, va decidir paralitzar-ho tot i retornar els avançaments rebuts a l'espera d'una clarificació legal completa i definitiva. Pel que la represa dels treballs pot trigar anys.

En aquest temps serà la justícia la que faci el seu treball per a la desokupación dels edificis ocupats, d'una banda i per a decidir si les acusacions formulades per un inquilí de la zona contra els regidors Lídia Montero i Jordi Mas i el tècnic Miquel Roig, que segueix el Jutjat número 5, tenen alguna base que permeti obrir el judici, cosa que sembla poc probable.

Pel que ha pogut saber El mirall.net de fonts judicials, la querella té molt poca base i els advocats defensors han fonamentat amb claredat i contundència documental el sobreseïment de la causa.