Skip to main content

Actualitat

Debat a l'Ajuntament sobre la situació de les persones sense llar

  • Marina Tovar

En el ple ordinari de desembre, celebrat el passat dilluns 18, es va presentar una moció per garantir l'atenció de les persones sense llar, a proposta de l'entitat Ningú sense llar i presentada pels grups d'Esquerra Republicana i el Partit Popular. Vox es va unir als partits de l'oposició per votar a favor de les demandes d'ERC i PP, però el vot en contra del PSC i Ciutadans va impedir que s'aprovés. 

La regidora d'Esquerra, Noemi Egea, va presentar els diversos punts de la moció, entre els quals es troben la realització d'un estudi per quantificar les persones sense sostre de la ciutat, crear recursos integrals i d'atenció i altres serveis habitacionals, així com fer un departament especialitzat en aquesta problemàtica. Tot seguit, l'activista i portaveu de Ningú sense llar Jokin Goiburu va prendre la paraula per explicar la situació del sensellerisme a Santa Coloma. Aquest hivern, 29 persones el passaran al carrer. 

Vot negatiu del govern

PSC i Ciutadans van posicionar-se en contra de la moció i aquesta no es va aprovar. El govern es va justificar explicant que des de l'Ajuntament ja hi ha diversos mecanismes i recursos disponibles, moltes de les propostes de la moció estaven cobertes i d'altres eren inviables

Aquesta resposta va causar fortes reaccions dels altres partits, que la van titllar "d'insuficient" i "frustrant". Des del PP es va argumentar que l'actuació de l'Ajuntament no era suficient, vist el nombre de persones que hi havia al carrer. Goiburu va afegir que aquella nit, les persones sense llar no tindrien cap altra alternativa. Nuria Parlón va respondre que, en proporció, Santa Coloma és de les ciutats amb menys persones sense sostre i que ja hi ha els recursos perquè aquestes persones, si volen, no dormin al carrer.