Skip to main content

Actualitat

Comença la Campanya de Recollida de Mantes d’Airiños

  • Carlos Alcivar

"Hoy por ti, mañana por..." Sota aquest lema, l’entitat Airiños da Nosa Galicia ha anunciat la 10a campanya de recollida de mantes, edredons i abrigalls per fer front a les baixes temperatures i ajudar a les persones que més ho necessiten a Santa Coloma. Un projecte, com cada any, generós i solidari. L’any passat es van recollir al voltant de 800 mantes.

La campanya solidària d'Airiños neix de la crisi de la pobresa energètica a Espanya de fa deu anys. Amb la col·laboració de les entitats veïnals i dels comerços de la ciutat, la principal missió és cobrir totes les necessitats de la ciutat de Santa Coloma. A partir d'aquí es deriva a altres ciutats, altres establiments solidaris, parròquies, esglésies que ho necessitin. 

Per les donacions, es podrà visitar el local d’Airiños da Nosa Galicia al carrer Pompeu Fabra número 44, baixos, fins al desembre, en horari d’atenció de dimarts a dissabte de 17 h i de 19:30 a 23:30 h i diumenge de 9 a 17 h. Els dilluns romana tancats. Des de l’organització, també s’ha disposat d’un servei de recollida a domicili trucant al 933 86 39 40 o al 618 570 033.

Una alternativa per les donacions de flassades són els establiments dels comerços i entitats amb el cartell distintiu de la campanya d’Airiños. Xosé Canosa, president de l’entitat gallega, dona el seu agraïment a tots els locals i comerços de la ciutat que participen en la campanya. "Sense la col·laboració dels colomencs i les colomenques, tot això no seria possible", explica Camosa.

El president d'Airiños fa una esmena especial a Insertega, una organització gallega especialitzada en el reciclatge tèxtil que també col·labora a la campanya. "La seva participació durant tots aquests anys sempre ha sigut vital", afegeix, "i li estem molt agraïts". Una empresa solidària amb una important xarxa de recol·lectors que dona valor un altre cop als teixits, tant per la llar i la creació de fils, fibres i indumentàries.   

El projecte solidari neix amb el propòsit d’ajudar a les famílies que tenen necessitats. El repart de les mantes cobreix les necessitats des de Santa Coloma fins a altres zones de Montcada i Reixac, Barcelona i Badalona, gràcies a la col·laboració de l'arxipreste històric mossèn Agustí Viñas per la distribució de les mantes. 

Xosé Canosa fa un crit també a hostals, pensions i hotels per col·laborar a la campanya i renovar les seves mantes per ajudar a altres persones.