Skip to main content

Actualitat

La Ciba acull dues exposicions sobre la violència masclista

  • Marina Tovar

Fins a finals de novembre, en l'Espai de recursos per a dones, innovació i economia feminista de la ciutat (la Ciba), hi ha instal·lades dues exposicions que tracten, de forma diferent, la violència masclista i el patriarcat. Ambdues s'emmarquen dins de la commemoració pel dia internacional per l'erradicació de la violència vers les dones, que es commemora el 25N

"Macho Man" és una proposta escènica interactiva que busca sensibilitzar sobre la situació en la qual es viu i es troba la violència masclista en Espanya, alhora que prevenir aquestes agressions. Creada i dirigida pel dramaturg Àlex Rigola es tracta d'un recorregut d'uns 60 minuts, on els espectadors reben uns auriculars inalàmbrics que els faran de guia, endinsant-los en aquesta experiència.  

D'una manera totalment diferent, "Desmuntant el mite de l'amor romàntic" també busca la prevenció de la violència de gènere. Posa el focus en l'amor romàntic i en la utilització d'aquest per perpetuar el patriarcat. Amb la creació de siluetes a mida real, amb frases típiques que la societat repeteix a les dones, les alumnes de l'aula d'Expressió Artística del Centre Penitenciari de Dones de Barcelona presenten una exposició que vol fer una mica més lliures a les dones a través de la crítica, el feminisme i la informació.