Skip to main content

Actualitat

Més de 20 activitats programades per commemorar el 25N

  • Marina Tovar

El 25 de novembre es commemora el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Contra les Dones. Al voltant d'aquest dia, s'han organitzat més de 20 activitats durant tot el mes de novembre sota el lema "Per una vida lliure de violències per a totes les dones!". La Ciba ha publicat la programació completa d'activitats,  amb la col·laboració de diferents entitats i institucions de la ciutat. 

Aquest dimecres 15 de novembre, a les 19 hores, hi haurà una reflexió sobre el llibre Com un calfred et veig, de Juny Silva, un conjunt de 15 narracions que expliquen la feresa quotidiana viscuda per persones trans-femenines a la Barcelona d'avui. El dijous 16, a la mateixa hora, tindrà lloc la xerrada-taller "L'univers de les dones", per recordar a aquelles que van donar el nom a les estrelles i constel·lacions. Una hora abans, es farà una visita en grup per l'exposició Macho Man, una experiència escènica interactiva per conscienciar sobre les violències masclistes, que es podrà visitar durant tot el mes. 

Divendres 17, durant tot el matí (9.30 a 13.30h) es farà la segona jornada sobre l'"Abordatge del racisme vers les dones migrades". Durant el cap de setmana, les activitats continuen. Dissabte, Cemfis organitza la V Cantada Coral, "Un viatge al Cor" i diumenge, per a famílies i nens, s'ha organitzat un Espectacle infantil amb vocació coeducativa de prevenció de les violències: "El llop i les set cabretes".

El 25N, acte unitari contra les violències masclistes

Les activitats s'allargaran durant les dues últimes setmanes de novembre. Podeu consultar la programació completa aquí. El plat fort arribarà el 25N, amb un acte unitari que comptarà amb la participació de diferents entitats de la ciutat. S'ha organitzat un Itinerari de denúncia i prevenció de les violències masclistes que començarà a les 10:30 a la Plaça de la Vila.

Al llarg del matí, hi haurà una performance del grup de Dones Artemis, diversos tallers reivindicatius i el mur de les violències masclistes, que es tombarà al final de la jornada. A les 12 hores, es farà una concentració a la plaça i la lectura del manifest unitari del 25N.